marketing & communicatie 

20 JAAR ANTHILL
REWIND NAAR 2007
STICHTING KORRELATIE

TERUGSPOELEN MET
LEIDA VAN DEN BERG
TOEN: DIRECTEUR

‘Wij werden echt getriggerd om ons in de denkwereld van jongeren te begeven’

Terugspoelen met … Leida van den Berg

Toen: Directeur Stichting Korrelatie

‘Anthill heeft in 2007 met ons meegedacht over hoe wij jongeren met vragen of psychische problemen beter zouden kunnen bereiken. Met online advies en hulp. Berry en Elise (eigenaren Anthill, red.) hebben zeer professioneel advies aan ons gegeven. Zij baseerden zich op eigen onderzoek en bestaande onderzoeksresultaten en toonden een grote mate van creativiteit. Wij werden echt getriggerd om ons in de denkwereld van jongeren te begeven en niet alleen te denken vanuit de inhoud en ons hulpaanbod. In 2007 lanceerden we samen de eerste online zone waar jongeren ieder (psychisch of sociaal) probleem in vertrouwen konden voorleggen.

‘Samen lanceerden we de eerste online zone waar jongeren ieder (psychisch of sociaal) probleem in vertrouwen konden voorleggen’

Project: Eerste online zone voor jongeren met problemen

Question-zone was zo ingericht dat het leek op een virtuele ruimte. Met de beperkte mogelijkheden van het internet waren we toch al in staat om jongeren een overtuigende ervaring te geven. Jongeren konden hier gratis op interactieve wijze persoonlijk advies krijgen van gespecialiseerde hulpverleners. Bijvoorbeeld via chat of mail. Sinds de introductie van chathulpverlening en de lancering van de online zone in 2007 zag Korrelatie een duidelijke stijging in het aantal klantcontacten.

Project: Vervolgproject: online hulpaanbod bij relatieproblemen

Ook lanceerden Anthill samen met Stichting Korrelatie in 2009 online hulpaanbod bij relatieproblemen. In drie maanden tijd deden ruim 7500 mensen de relatiescan op die site.