marketing & communicatie 

Social media en 25 interactiemogelijkheden

door | jan 22, 2021 | Marketing

Social media strategie is geen kwestie van een paar keer per week een bericht posten. Om social media succesvol in te zetten moet u beseffen dat het gaat om Posten, Peilen, Beleven en Engagen. Anthill Marketing & Communicatie heeft summier op A4 een model ontwikkeld waarin u in 1 oogopslag ziet wat we er mee bedoelen als het gaat om Facebook, LinkedIn en Instagram. We maken het graag beschikbaar voor u. Download hieronder gratis het PDF bestand.

Social Media Posts = meer dan een praatje plaatje delen

Bij posten deel je iets met je volgers. Denk daarbij eens aan iets anders dan een praatje en een plaatje. U kunt ook documenten delen. Een bericht met een document wordt beter en verder verspreid in uw netwerk. Het algoritme geeft het voorrang. Bovendien valt dit type content goed op in de tijdlijn!

Peilen = in plaats van zenden

Het is belangrijk de interactie aan te gaan met fans. Een mooi instrument hiervoor is een peiling houden. Zowel LinkedIn als Facebook en Instagram bieden hier heel gemakkelijk mogelijkheden voor. Een poll springt er goed uit in de timeline! Na afloop van de poll krijgt u de resultaten op een presenteerblaadje aangereikt.

Beleven = mobiele apparaten op de eerste plek!

Afhankelijk van het platform kunt u van alles organiseren. Denk aan een videoparty waarmee u mensen in groepen dichter bij elkaar brengt. Met videoparty’s via uw Facebook pagina kunnen u en uw fans samen in realtime video’s bekijken, deze bespreken en erop reageren. Ook is in beeld duidelijk te zien wie er allemaal aan het meekijken zijn.

Kijk ook eens naar de optie IGTV via Instagram! IGTV gaat uit van mobiele apparaten op de eerste plek! IGTV is ontworpen voor hoe mensen hun telefoon echt gebruiken: verticaal en op het volledige scherm. Door langere verticale video’s op Instagram kunt u uw boodschap beter presenteren aan de doelgroep en ontdekt worden door nieuwe mensen. Maak kennis met IGTV via deze link

Engagen = mensen, bedrijven en groepen <> volgen, uitnodigen, noemen, aanbevelen, etc.

Voor engagen gelden drie gouden regels:

 1. Doe het veel
 2. Doe het langdurig
 3. Maar doe het alleen oprecht!

Overzicht 25 interactiemogelijkheden van social media

Met het overzicht willen we u inspireren. Om verder te denken dan het plaatsen van een praatje en plaatje. Maar u kunt niet alles doen. Start daarom eerst met ongeveer drie items die voor u belangrijk zijn en/of aanspreken. En ga pas verder als u uw draai gevonden heeft op die drie gebieden.

Posten via social media

 1. Foto
 2. (Live) Video
 3. Gif
 4. Event +
 5. Gelegenheid
 6. Document
 7. Hoogtepunt

 Peilen via social media

 1. Opiniepeiling

Laten beleven via social media

 1. IGTV
 2. Reel
 3. Videoparty
 4. Ruimte

 Engagen via social media

 1. Mensen volgen
 2. Mensen uitnodigen
 3. Connecties aanbevelen
 4. Connecties erkennen
 5. Lid worden van groep
 6. Bedrijven # Pagina’s etc. volgen/liken
 7. Connecties uitnodigen om te volgen
 8. Tag
 9. Like
 10. Reageer
 11. Deel
 12. Check-in
 13. Gevoel/activiteit

Haal alles uit uw social media kanalen!

Met het overzicht willen we u inspireren om verder te denken dan het plaatsen van een praatje en plaatje. Hulp nodig bij uw social media aanpak? Bel 030 666 30 93 of mail naar welkom@anthill.nl